Kismamák 9 hónapja

2012. december

"... bár én még csak kismama vagyok, - életemben először :-) azonban már nagyon készülök arra, hogy szoptathassam a kislányom. ..."


Tovább >>>


2012.

Korábban a szülő nőt tapasztalt asszonytársak segítették a gyermek világra hozatalának nehéz óráiban. A közösség nőtagjai a bába felügyelete mellett bátorították, biztatták a vajúdót. A közös női bölcsesség ösztönös tudásának és erejének védőhálóját vonták az ilyenkor sebezhető társuk köré. Manapság is sokan vágynak hasonló élményekre, segítő kézre, bizalomra és nyugodt szülésre. Azt gondolom, nem lehet eleget beszélni a témáról. Szakértőnket, Békés Emőke szülésfelkészítő és családkísérő dúlát kérdeztük élményeiről, tapasztalatairól, a jelenről és a jövőről. 

 


Tovább >>>
2012. március 

A várandósság alatti panaszok kezelése során kiemelkedően fontos szerepet töltenek be a természetes gyógymódok, hiszen ilyenkor a legtöbb ember nem szívesen választja a gyógyszeres kezelést. 


Tovább >>>


2012. március

A várandósság édes teher - a gyermekvárás természetes velejárója az öröm mellett  az aggodalom is.  
A belső ellazulás lehetővé teszi az édesanya és a gyermek közötti korai kapcsolatteremtést, ezáltal a mama érzékenyebbé válik kisbabája jelzéseire, már az anyaméhben hozzásegítheti a kiegyensúlyozott állapot eléréséhez. A kismama érezheti, hogy hatékonyan tehet gyermeke jóllétéért. A belső harmónia átélése mindkettőjük számára pihentető.


Tovább >>>


2012. február
A terhesség minden nő számára felemelő érzés. Az anyaságra készülők többsége megszépül, kivirul ebben az életszakaszban. Ám az idő előrehaladtával, egyre nehezebb megbirkózni a plusz súllyal, és a megnőtt pocakkal. Különösen igaz ez az alvásra. A várandós kismamáknak még fokozottabban szükségük van az éjszakai regenerálódásra, hiszen ez elengedhetetlen a baba megfelelő fejlődéséhez.


Tovább >>>


A jógát kortól, nemtől függetlenül bárki elkezdheti, gyakorolhatja, azonban néhány speciális életszakaszban fokozottabb figyelmet kell szentelnünk annak, milyen gyakorlatokat végezhetünk, az egyes ászanákat milyen módosítással, könnyítéssel hajthatjuk végre.

Ilyen életszakasz a babavárás 9 hónapja is, amikor nem kell ugyan felhagynunk az ászanák gyakorlásával, a meditációval, a karma jógával, azonban változó testi és lelki állapotunknak megfelelően kell végezni őket, egyes területekre nagyobb hangsúlyt helyezni.


Tovább >>>


A jóga a kismamák életciklusában egyaránt kiváló segítséget nyújthat a kismamának a stabil, életerős, egészséges, harmonikus, nyugodt állapot elérése érdekében, és rajta keresztül, közvetve a fejlődő magzatnak is, aki egy erős, energiáktól egyensúlyban lévő, megfelelő környezetben fejlődhet.


Tovább >>>
Keresés
Bababirodalom - vásárlás előtt

WEBÁRUHÁZUNK KISZÁLLÍTÁSA ÁTMENETILEG SZÜNETEL