Bababiztonság, - gondozás

Budapest, 2017. március 21. – Idén 13 koraszülött intenzív osztály újul meg a NaturAqua és a KORE (Koraszülöttekért Országos Egyesület) tavaly indult, három éves együttműködésének keretében. A lila szívvel jelölt kampányhoz Kozma Orsi és Pintér Adrienn (Ada) is csatlakozott. A tavalyi 8 millió forint értékű adomány után idén 22 millió forint értékű támogatást nyújt a NaturAqua a koraszülött-osztályoknak.


Tovább >>>


A gyermekek bélflórája az erős immunrendszer és a felnőttkori egészség letéteményese 

 

Magyarországon 2 millióra tehető az allergiások száma, 2025-ben pedig a világon minden második embert érint majd ez a probléma a WHO becslése szerint. A gyerekek között is egyre több az allergiás. A bélflóra kulcsfontosságú szerepet tölt be az immunrendszer működésében, kialakulásának legfontosabb fázisa pedig életünk első 1000 napja. Mindez azt jelenti, hogy a gyerekek megfelelő táplálásával az allergiás megbetegedések ellen is sokat tehetünk.


Tovább >>>


2012. június

Az ember értelmi fejlődésének legkritikusabb szakasza az élet első huszonnégy hónapja.

"A kritikusság, a bizonyítási képesség illetve az, hogy képesek legyenek elutasítani az első adandó gondoaltot, ha úgy szükséges - ez az, amit a gyermekekbe, sőt, az egész társadalomba fontos belenevelnünk."
Dr. S. H. Jacob


Tovább >>>


2012. március

A várandósság édes teher - a gyermekvárás természetes velejárója az öröm mellett  az aggodalom is.  
A belső ellazulás lehetővé teszi az édesanya és a gyermek közötti korai kapcsolatteremtést, ezáltal a mama érzékenyebbé válik kisbabája jelzéseire, már az anyaméhben hozzásegítheti a kiegyensúlyozott állapot eléréséhez. A kismama érezheti, hogy hatékonyan tehet gyermeke jóllétéért. A belső harmónia átélése mindkettőjük számára pihentető.


Tovább >>>


2012. március

Anyukaként bizonyára többször kerülünk olyan helyzetbe a gyermeknevelés, babás mindennapok során, amikor jól jön egy kis külső segítség, tanács egy barátnőmásik, hasonló cipőben járó anyuka vagy esetleg egy szakember jóvoltából. 
Mi sem lehet tökéletesebb párosítás, mint amikor a több-gyermekes anyuka egyúttal szakember is és a saját gyermekei mellett szerzett tapasztalata kiegészül szakmai háttérrel.
Baba-elsősegély - elsősegélynyújtás kézikönyv szerzője Dr. Csomai Zita doktornő, aki egyúttal 3 gyermekes anyuka is.  


Tovább >>>


2011. július
Fiút szeretnétek vagy lányt? Mindegy, csak egészséges legyen! – halljuk számtalanszor családoknál. Gyermekünk egészségéért mindent megteszünk, édesanyaként odafigyelünk táplálkozásunkra, mozgásunkra, a család pedig ránk figyel, óv minket minden nehézségtől, problémától.


Tovább >>>


Gyermekük egészségének megtartását ma főleg a tehetősebb szülők engedhetik meg maguknak. A kisgyermekes anyák 59 százaléka ugyanis alacsony jövedelmű[1] háztartásban él - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2011 áprilisában készített országos reprezentatív felméréséből.[2] Szakértők szerint az esélyegyenlőség biztosításához a felvilágosítás nem elég, anyagilag is támogatni kell a prevenciós eszközöket.


Tovább >>>


Ajánljuk minden szülő figyelmébe az alábbi tanácsokat a közkedvelt bébikompok használatához.

1. Soha ne hagyd a gyermeket egyedül a bébikompban!
2. Megfelelően készítsd elő a játékteret a bébikompozáshoz!
3. Mikor használhatod, illetve mikor nem ajánlott használni a bébikompot?
4. Kerüld!


Tovább >>>


Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet 2010 áprilisában „Sose rázd a kisbabádat” címmel oktatási programot indított. Célunk, hogy minél több gyermekekkel, fiatal családokkal foglalkozó szakembert tájékoztassunk a megrázott gyermek szindrómáról, annak tüneteiről, következményeiről és a megelőzés jelentőségéről.


Tovább >>>


Gyógyító puszik, mosolygó almák, vitaminok, védőoltások, gyógytornák, a legmelegebb pulóverek, zoknik és rengeteg gondoskodás – mindent megteszünk gyermekünk egészségért, a betegségek megelőzéséért, de sajnos így sem tudjuk elkerülni a csetlő-botló gyermekek szinte mindennapos sérüléseit: a karcolásokat, horzsolásokat, az apró sebeket. A híradóban a szörnyű gyermekbalesetek láttán összeszorul a szívünk, és még a gondolatot is elhessegetjük, hogy a környezetünkben is előfordulhat hasonló tragédia. Az OGYEI tanácsait, iránymutatásait szem előtt tartva sokat tehetünk a súlyosabb balesetek elkerülésért. 


Tovább >>>


Sokan gondoljuk, hogy amint kinőttek a gyermek fogai és megfelelően tud már rágni, nyugodtan eheti azt, amit a család több tagja. Ha egészséges alapanyagokat válogatunk össze, akkor ez valóban megoldható, persze csak úgy, ha figyelünk az ételek elkészítési módjára is.


Tovább >>>


A Családtervezési Program fontos része a védőoltásokról szóló felvilágosítás is. A Szent László Kórházban működő Védőoltási Szaktanácsadóban igény szerint részletes tájékoztatásra van lehetőség mind a családtervező, mind leendő gyermeke számára a védőoltással jelenleg megelőzhető fertőzésekről. Az a célunk, hogy még a fogantatás előtt legyen lehetőség a várandósság alatt esetleg komoly kockázatot jelentő, ma már védőoltásokkal elkerülhető fertőzések elleni megfelelő védettség kialakítására.


Tovább >>>


A minőségi értelemben vett családtervezés – veleszületett rendellenességek és a koraszülés megelőzése - Magyarországon több évtizedes múlttal rendelkezik, ebben túlzás nélkül a tudomány élvonalába tartozunk. A hazai szűrés és védőoltás rendszer mindenben támogatja azokat a párokat, akik a családtervezés útjára léptek.


Tovább >>>


A légzésfigyelők akkor jeleznek, ha 20 másodpercig nem érzékelnek légzőmozgást, lélegzetvételt.
A bébiőr készülékek által szabadon mozoghatunk a lakás különböző helyiségeiben, miközben követhetjük a babaszoba történéseit.


Tovább >>>


Az elmúlt egy esztendőben egyre több kismama találja meg nagy örömmel a LoveNest fejalátétet kínálatunkban. A nagy öröm elsősorban annak szól, hogy a kis szíves párna segítségével megelőzhető a csecsemők fejének ellapulása, másodsorban pedig - nem elhanyagolhatóan - annak köszönhető, hogy találtak végre eszközt a probléma orvoslására.
Szeretnénk, ha minél több kismamához eljutna a LoveNest híre, hiszen amellett, hogy egy hasznos és praktikus termékről van szó, árban is kedvező.


Tovább >>>


Már a 3000 éves Ótestamentumban találhatjuk az első utalásokat e témával kapcsolatban. A 17. században kezdtek komolyabban foglalkozni vele, de még csak az anyai ráfekvésből eredő fulladással magyarázták. A 19 században a nagy csecsemőmiriggyel hozták összefüggésbe. A 20. század közepe óta a hirtelen csecsemőhalál egyre inkább a vizsgálódások középpontjába került ...


Tovább >>>


Az SIDS (Sudden Infant Death Syndrome) a meghatározás szerint olyan csecsemő vagy kisgyermekkori hirtelen haláleset, amely az előzmények alapján váratlan és a halál okát a későbbi alapos orvosi vizsgálatokkal sem lehet kideríteni. A bölcsőhalál az egy hónapos és egy éves kor között a leggyakoribb halál-ok …


Tovább >>>
Keresés
Bababirodalom - vásárlás előtt

WEBÁRUHÁZUNK KISZÁLLÍTÁSA ÁTMENETILEG SZÜNETEL