Jóga a tökéletes baba-mama kapcsolatért!

Egy édesanya minden percét kitölti gyermeke. Eteti, itatja, babusgatja, mozgatja és játszik vele. Célunk mindenesetben ugyanaz: fejlesszük, neveljük és szeressük a picit. A hatezer éves jóga segítségével egyszerre mindezt megtehetjük!
A világ felgyorsult, nevelési eszközök tárháza áll rendelkezésünkre különböző játékokkal, foglalkozásokkal. A pici jövevények azonban nem foglalkoznak a külvilággal, életük első időszakában az édesanya közelsége, s az általa nyújtott biztonságérzet a legfontosabb. Ezt a bensőséges, olykor zárt viszonyt feltölthetjük egy különleges tartalommal is, amivel kifejezhetjük szeretetünket, s gyermekünk fejlődésére is jó hatással lehetünk.

A jóga hatezer éve fejleszti önmagát és ad egy olyan kincset a kezünkbe, melyet érdemes kipróbálni. A jóga az egyik legrégebbi, folyamatosan élő és gyakorolt, mestertől közvetlenül a tanítványnak átadott tudomány. A szépsége viszont egyediségében rejlik: egyszerű gyakorlással fejleszthetjük testünket, szellemünket és kapcsolatainkat.

Egyik ága segítséget nyújt a várandós kismamáknak a szülésre való felkészülésben. A gyermek és a mama érintkezésének, közös tevékenységének és kikapcsolódásának, a játék kezdetének az egyik legjobb formája pedig a baba-mama jóga. A jóga segítségével a baba már korán hozzászokik a mozgásgazdag életmódhoz. A különleges "tornában" segít a szülés utáni regenerációban, csökkenti a szülés utáni depresszió kialakulásának esélyeit, segíti a baba fejlődését, mozgásérzékelését. A jógás babák sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek.

A jóga pozíciók (ún. ászanák) a babának háromdimenziós mozgásérzést adnak a világról és a test fejlődését is sokban segítik. A baba és a mama teljesen szinkronban mozog, s ez a legfontosabb a babának. A mama a gyakorlatok közben mindig a baba igényeit követi és megtalálja a nevetésben, a szemek kontaktusában és a mozgásban a legbensőbb emberi kapcsolatot a gyermekkel.

A baba élvezi az együttmozgás adta örömöt, s édesanyja közelségét, a mamának pedig egy különleges lehetőség arra, hogy visszaszerezze a szülés előtti kondícióját.

Hogyan csináljuk?
A www.kismamajoga.hu oldalon konkrét gyakorlatok bemutatásával segítenek minket, melyek közül kettőt mi is leírtunk:

Az egyik mozdulatsor minden kismamának ismert, de ha tudatosan tesszük, máris jógázunk! Fektessük a picit a hátára, majd fogjuk össze kezét és lábát, s kezdjük el görgetni jobbra és balra. A mozdulatot a pici végzi, az édesanya csak segíti.

Öleljük magunkhoz picinyünket, babusgassuk őt szeretettel, majd emeljük a levegőbe, ringassuk, különböző fogásokat gyakorolva!
Keresés
Bababirodalom - vásárlás előtt

WEBÁRUHÁZUNK KISZÁLLÍTÁSA ÁTMENETILEG SZÜNETEL