Mennyi az annyi? (4.) Avagy, átgondolt vásárlás, kreatív gondolkodás - árcsökkentő tényező

Mennyi az annyi? Avagy, átgondolt vásárlás, kreatív gondolkodás - árcsökkentő tényezőTudjuk, többségünk nem szívesen ad ki egyszerre nagyobb összeget, ha nem szükséges; nem szeretünk olyan dolgot vásárolni, amelyre később lehet szükségünk (ne adj isten időközben meg is ajándékoznak vele és egyszerre dupláztunk); azonban higgyétek el, átgondolt, kicsit előrelátó vásárlással középtávon megtakaríthatunk. 

 

Mielőtt véglegesítjük a rendelést, gondoljuk át még egyszer, az elkövetkezendő 2-3 hétben nem lesz-e szükségünk újabb babafelszerelésre, játékra, nem kell-e nagyobb mennyiséget rendelni pl. tisztítókendőből a kosárba tett 5 csomag helyett.
 


 

A babavárás és gyereknevelés időszakában is találkozhatunk olyan vásárlási csúcsokkal, amikor egyszerre vagy rövid időn belül kell beszereznünk a babafelszerelések, kismama termékek egy nagyobb hányadát. 
Ilyen esetekben, ha sikerül 1-2 baba webáruházra szűkítenünk a kiszemelt beszerzési forrásokat, egyeztethetünk velük a várható nagyobb tétel rendeléséről és egyedibb elbírálásról is.
 

Napjainkban már nagyon sok baba webáruháznál meg tudjuk vásárolni szinte a teljes babakelengyét, így már azon is sokat takaríthatunk meg, ha 10 baba webáruház helyett 1-2-re szűkítjük a fentiek szerint a listánkat.

 

Szinte minden kismama egy kis önálló kismama közösségben él, ahol mindamellett, hogy a babák mindennapos fejlődéséről, napi kérdésekről szó esik, megbeszélik a vásárlási forrásokat is. Egy lépés ettől a beszélgetéstől, ha kismamák vásárlói közösségeket alakítanak ki, tapasztalataik által kiválasztják, melyik áruházban mit vásároljanak és rendeléseiket összegyűjtve, egy rendelésenként adják le, egy helyre szállíttatva azt. Így a szállítási díj mellett élhetnek egyikük-másikuk kedvezmény kártyájával - ha van -, vagy a webáruház nyújtotta törzsvásárlói rendszerrel, esetleg ajánlással. 
Érdemes az áruházzal is felvenni a kapcsolatot és egyeztetni velük a vásárlói közösségük alakulásáról, egyedi feltételek kialakításáról.

 

Mi módosíthatja még az árat? Még erre is figyeljünk!
Több ezres babafelszerelés kínálatot, akár egy típusból 15-20 féle babakocsi színmintát is találhatunk a baba webáruházak oldalain.  

Fizikai és pénzügyi képtelenség minden percben ezt a raktárkészletet fent tartani még olyan webáruházak esetében is, akik egyben importőrök vagy nagykereskedések. A kizárólag internetes kereskedéssel foglalkozó babaáruházak pedig vagy nagyon kicsi tételben, vagy egyáltalán nem tartanak fent raktárkészletet, így bizony mindkét esetben előfordulhat, hogy gondosan összeválogatott kosarunk, amellyel elértük a legkedvezőbb árat, legjobb szállítási feltételt, tartalmaz olyan terméket, amely nincs aktuálisan raktáron. 
 

Járhat ez bármilyen következménnyel?
Bizony módosíthatja a szállítási díj mértékét, az igénybevehető kedvezmény mértékét is. 

A webáruházak többsége természetesen tájékoztatja vásárlóit, 
- megrendelését mennyiben módosítja az áruhiány, 
- esetleg helyettesítő terméket kínál fel, 
- egyezteti a szállítás időpontját - ha pár napot kell várni a hiányzó termékre, bevárja-e -,
- ha plusz szállítási díjjal járna, fenntartja-e a rendelést,
- ha várható a hiányzó termék áremelése, vagy már nem tudja akciós áron biztosítani, vállalja-e a vásárló a kiszállítást..

Amennyiben azonban nem kaptunk megnyugtató információt, a rendelés kiszállítása előtt egyeztessünk a webáruházzal emailben, hogy a hiányzó termékről és a fennmaradó tételekről hogy döntöttünk, megismerve előtte a fenti lehetőségeinket 

 

Csernák Krisztina
Bababirodalom baba webáruház

 

Mennyi az annyi? Avagy mi határozza meg az árat internetes vásárlás során? cikk sorozatunk további részei >>>


Az internetes vásárlás mellett szóló egyik érv a kedvezőbb ár elérése, köszönhetően annak, hogy a webáruházak alacsonyabb áron kínálják a termékeket, mint a fizikai boltok. Az elmúlt évek során azonban olyan nagy számú baba webáruház növekedésnek lehettünk tanúi, hogy már elsősorban nem a webáruházat hasonlítjuk össze a fizikai boltokkal, hanem a baba webáruházak árait vetjük össze egymással, hiszen egy-egy babafelszerelést, kismama terméket nem egy-egy áruház, hanem akár fél- vagy egy tucat is kínál.

Elég azonban, ha kizárólag a feltüntetett fogyasztói ár alapján hozzuk meg döntésünket?


Tovább >>>


Mennyi az annyi? Avagy az árnövelő tételeken túljutva nézzük az árcsökkentő lehetőségeket!Ahhoz, hogy minél kedvezőbb feltételekkel tudjunk rendelni, egyrészről élhetünk a piac nyújtotta eszközökkel (kedvezménykártyák, klub tagságok, törzsvásárlói kedvezmények ...), másrészről átgondolt vásárlással, kreatívabb gondolkodással, hozzáállással még tovább csökkenthetünk az árakon.

A piac nyújtotta lehetőségek között elsősorban a kedvezményt nyújtó kártyák, klubkártyák, klubtagságok szerepelnek, amelyek birtokában, amennyiben az adott webáruház csatlakozott a rendszerhez, érvényesíthetjük kedvezményünket.


Tovább >>>


2011. 

A klasszikus internetes vásárlás egyik ismérve, hogy mint vásárló a vásárlás pillanatában nem érintkezel fizikailag a megvásárolni kívánt termékkel, nem tudod kipróbálni, megtapintani, esetleg ha másként nem, a csomagoláson keresztül kézzel fogható élményt szerezni róla.


Tovább >>>
Keresés
Bababirodalom - vásárlás előtt

WEBÁRUHÁZUNK KISZÁLLÍTÁSA ÁTMENETILEG SZÜNETEL