TOP10 termékek
BABABIRODALOM GYORS KERESÉS

angelcare légzésfigyelő babalátogatóba ajándék  
baby control légzésfigyelő  babymoov  besafe
babautazás bébiőr  biztonsági gyerekülés 25 kg-ig  
biztonsági gyerekülés 18 kg-ig  
biztonsági gyerekülés 36 kg-ig  
boon  cotobaby  cumisüveg
melegítő ételmelegítő
 esernyőbabakocsi  
esernyő babakocsi játszószőnyeg  jj collection  
kenguru  lapra csukható babakocsi légzésfigyelő 
magzatvédő öv kismamáknak
pocakvédelem utazáskor magzat biztonság utazáskor

pelenkázótáska pelenkázó táska kismama
táska
   párásító   pierre cardin  pihenőszék
red castle  red castle whizz  sport babakocsi
szoptatás  tomy  több funkciós babakocsi
ts babakocsi travel system babakocsi  
utazóágy  zenélő forgó kiságyra vetítő
babaszobába
  3 kerekű babakocsi   
babanevek  litaf   caretero  bright starts        
dr browns ferrari   fisher-price     graco  
lansinoh  medela  taf toys    testvérfellépő    
utazójáróka    baba hintaszék  hinták   bölcsők 
mebby   párásítók  cam  neonato 
adamo bébihinta

Kedvezményes vásárlás

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Keresés
Mennyi az annyi? (2.) Avagy mikor nem érdemes a szállítási díjjal alkudozni?

Mennyi az annyi? Avagy mikor nem érdemes a szállítási díjjal alkudozni? Internetes kereskedelemben, a megrendelt terméket nagyobb hányadban házhoz szállíttatjuk vagy valahol személyesen vesszük át. A személyes  átvétel klasszikus módja a webáruház által üzemeltett vevőszolgálat vagy fizikai bolt, azonban a PickPack Pont szolgáltatásnak köszönhetően lakóhelyünkhöz közel, bevásárlóközpontokban is nyílt lehetőség egyes webáruházak megrendeléseinek átvételére, rugalmasabb időben, heti bevásárló körútunkhoz igazítva.
 


Mind a házhozszállítás, mind a PickPack Pont szolgáltatás esetében a webáruház egy harmadik fél szolgáltatásait veszi igénybe, amelynek szolgáltatási díját köteles megtéríteni, ezért mindkét esetben számolnunk kell a szállítási díjjal, mint másodlagos ártényezővel.
A szállítási díj weboldalon történő feltüntetése szintén kötelező, erre számos különböző példával is találkozunk.

 

Vásárlói szemszögből, a legcélszerűbb, ha olyan helyen tünteti fel a webáruház a szállítási díjat, ahol nem sávos ár esetében folyamatosan szemünk előtt van, vagy sávos szállítási díj esetében a kosár aktuális értékének függvényében módosul (pl. Bookline.hu esetében).

 

Egy fokkal kevésbé vásárlóbarát, azonban még mindig informatív és időben rendelkezésünkre álló információ, ha az aktuális szállítási díjat a Megrendelés leadása előtt a kosár értékéhez hozzáadja a rendszer, így már ennek tudatában adhatjuk le rendelésünket.

 

Függetlenül attól, hogy szembetűnően feltünteti-e a webáruház a szállítási díjat vagy sem, a Szállítási vagy Vásárlási feltételekben kötelességük részletesen feltüntetni:
- sávos szállítási díj (minél nagyobb kosárértékben rendelünk, annál alacsonyabb a díj tétele)
- fix szállítási díj (kosárértéktől függetlenül, nem változik)
- fizetés módja szerint meghatározott szállítási díj (banki átutalás, utánvét esetén más szállítási díjjal kell számolnunk)
- szállítás módja szerint változó szállítási díj (házhozszállítás esetén, PickPack Pont szolgáltatás esetén más díjtétel, személyes átvétel esetén - ez utóbbi esetben általában 0 Ft :-)
- a szállítási díjat termékenként, vagy megrendelésenként (bármennyi terméket tartalmazhat) kell számolnunk.

 

A baba- és kismama webáruházak többségében már bruttó 25 000 Ft-ot meghaladó értékű rendelés esetén nem számítanak fel szállítási díjat.

 

Mikor nem érdemes a szállítási díjjal alkudozni? 

Többéves webáruház tapasztalatunk alapján elmondhatjuk, számos esetben találkoztunk olyan vásárlóval, aki a szállítási díj értékénél alacsonyabb vagy összességében a szállítási díjhoz mérve kis értékű terméket szeretett volna rendelni, a szállítási díj kifizetése nélkül. 

Mint ahogy az előbbiekben megjegyeztük, a szállítás egy szolgáltatás, amelyért a webáruház minden egyes csomag kiszállítása után fizet (általában a vevőre továbbhárított szállítási díj vagy megegyezik, vagy alacsonyabb a részére biztosított szállítási díjnál, tehát nem keres rajta, inkább átvállal belőle), ezért ne kérjünk tőle irreális, a piaci normáktól messze eltérő viselkedést, amely által szinte a webáruház fizet a vevőnek, hogy nála vásárolt. 

Amennyiben alacsony összegű a kosár értéke, vagy gondoljuk át, nincs-e másra szükségünk, egyeztessünk ismerősünkkel, ő nem szeretne-e rendelni, valóban szükségünk van-e a termékre, más úton nem tudjuk-e beszerezni. 
Ne a webáruházat támadjuk, hogy 990 Ft-os termékért miért akar 1300 Ft-os szállítási díjat felszámolni.

 

Harmadik árnövelő tétel lehet a csomagolási díj, amelyet szinte minden, piacunkon lévő áruház beépít az árba. Amennyiben azonban a termék speciális jellemzője megkövetelheti a magasabb csomagolási díjat, a webáruháznak szintén kötelessége feltüntetni.

 

Csernák Krisztina
Bababirodalom baba webáruház

 

 

Mennyi az annyi? Avagy mi határozza meg az árat internetes vásárlás során? cikk sorozatunk további részei >>>

 

 


2011. 

A klasszikus internetes vásárlás egyik ismérve, hogy mint vásárló a vásárlás pillanatában nem érintkezel fizikailag a megvásárolni kívánt termékkel, nem tudod kipróbálni, megtapintani, esetleg ha másként nem, a csomagoláson keresztül kézzel fogható élményt szerezni róla.


Tovább >>>


Mennyi az annyi? Avagy mikor nem érdemes a szállítási díjjal alkudozni? Internetes kereskedelemben, a megrendelt terméket nagyobb hányadban házhoz szállíttatjuk vagy valahol személyesen vesszük át. A személyes  átvétel klasszikus módja a webáruház által üzemeltett vevőszolgálat vagy fizikai bolt, azonban a PickPack Pont szolgáltatásnak köszönhetően lakóhelyünkhöz közel, bevásárlóközpontokban is nyílt lehetőség egyes webáruházak megrendeléseinek átvételére, rugalmasabb időben, heti bevásárló körútunkhoz igazítva.


Tovább >>>


Mennyi az annyi? Avagy az árnövelő tételeken túljutva nézzük az árcsökkentő lehetőségeket!Ahhoz, hogy minél kedvezőbb feltételekkel tudjunk rendelni, egyrészről élhetünk a piac nyújtotta eszközökkel (kedvezménykártyák, klub tagságok, törzsvásárlói kedvezmények ...), másrészről átgondolt vásárlással, kreatívabb gondolkodással, hozzáállással még tovább csökkenthetünk az árakon.

A piac nyújtotta lehetőségek között elsősorban a kedvezményt nyújtó kártyák, klubkártyák, klubtagságok szerepelnek, amelyek birtokában, amennyiben az adott webáruház csatlakozott a rendszerhez, érvényesíthetjük kedvezményünket.


Tovább >>>
Keresés
Bababirodalom baba webáruház - 2005 óta

Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!
Telefonon: 06 20 986 5594  
E-mailben: bababirodalom @ bababirodalom.hu

-------------------------------------------------
Mielőtt rendelnél, a leglényegesebb infók neked:
-> Ingyenes
 házhozszállítás: 15 000 Ft felett
-> Szállítási díj: 1300 Ft / megrendelés (bármennyi terméket tartalmazhat)
-> Szállítás: 1-3 napon belül 


Meggondoltad magad? Aggodalomra semmi ok!
14 napon belül visszaküldheted! 
 

-------------------------------------------------
Vásárlási feltételek   Fizetés  


Minőségi babafelszerelések országos házhozszállítással.